Картофи с варени яйца
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Яйца»Картофи с варени яйца

Картофи с варени яйца

Картофи с варени яйца
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 4
12/10/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции4
"Вкусът на тази гозба ще изненада приятно дори и най-капризните лакомници"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В широк съд загрейте мазнината и сложете нарязания на ситно лук. Запържете до готовност, като разбърквате периодично.

През това време обелете, измийте и нарежете картофите на колелца с дебелина около 1 см.

Пресовайте чесъна и го добавете към готовия лук. Задушете за 2-3 секунди и сложете картофите. Разбъркайте и сипете виното. Оставете да къкри до изпаряване на виното.

Добавете бульона и варете на слаб огън до готовност на картофите без да разбърквате (аз използвах зеленчуков бульон). Разрежете яйцата на две и ги поставете върху ястието.

Поръсете обилно с магданоз и махнете от огъня след 1-2 минутки.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: