gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Ребърца»Сочни свински ребърца със зеле на фурна

Сочни свински ребърца със зеле на фурна

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
6245k1k2k
Сочни свински ребърца със зеле на фурна
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 4
13/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене180 мин.
Общо195 мин.
Порции4
"Когато всяка хапка се топи в устата и не можете да спрете да ядете, значи сте приготвили ребърцата по тази рецепта"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете зелето на ивички, разделете ребърцата. В подходяща дълбока тава сложете част от зелето, отгоре сложете ситно нарязани лук и чесън, част от ребърцата и овкусете с малко червен пипер. Повторете до изчерпване на продуктите.

Върху зелето и месото изсипете доматите - за предпочитане е да са нарязани на кубчета или пасирани. Добавене 4-5 с.л. олио, посолете и завийте с алуминиево фолио.

Печете ребърцата със зеле в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 2.5 часа. Свалете фолиото и запечете още малко. Преди поднасяне поръсете със свеж магданоз и копър. Налейте си чаша домашно червено вино и да ви е вкусно!

Източник: Оля Колаклийска от Кулинарна мрежа

Сочните свински ребърца със зеле на фурна са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: