Ароматна лазаня с домашни кори

13/10/2017
Кулинарна мрежа
отКулинарна мрежаДжедай60749
"Италианките да си гледат работата, с тази рецепта направо ще ги смаете "
Приготвяне120 мин.
Готвене70 мин.
Общо190 мин.
Порции4
  • Преглеждания общо1 401
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • за корите
  • брашно - 600 г
  • яйца - 6 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • за плънката
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • кайма - 500 г
  • вино - 100 мл бяло
  • домати - 600 - 700 г
  • дафинови листа - 1 бр.
  • захар - 1 ч.л.
  • червен пипер
  • бешамелов сос
  • пармезан - за поръсване, може и кашкавал
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходящ съд се слагат брашното и солта, добавят се яйцата, като правилото е на всеки 100 г брашно да се използва по 1 яйце. Замесва се твърдо тесто. Корите за лазаня може да се разточат с машинка за паста или с точилка.

Когато ги изтъните достатъчно, ги нарязвате на правоъгълни парчета. Ако ще приготвяте лазанята в момента, няма да е нужно да ги попарвате в гореща вода

За приготвянето на соса трябва да загреете 2 с.л. зехтин и да запържите в него ситно нарязаните лук и моркови.

Когато омекнат, добавяте каймата и запържвате, докато стане на трохи. Наливате виното и щом се изпари, добавяте настърганите домати, овкусявате с дафинов лист и оставяте соса да се задушава на тих огън за около 2 часа.

Започвате сглобяването на лазанята. В подходяща тава сипвате малко от бешамеловия сос, отгоре поставяте ред кори, ред от плънката, пармезан, бешамелов сос и отново кора, плънка, пармезан и бешамелов сос.

Редите до изчерпване на продуктите, като отгоре трябва да остане бешамелов сос, който обилно поръсвате с пармезан.

Лазанята се пече в предварително загрята фурна до готовност.

Източник: Стояна Чанова от Кулинарна мрежаподобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар