Пиле с прясно зеле на фурна

14/10/2017
"Винаги сме готови за порция пиле със зеле "
Приготвяне60 мин.
Готвене50 мин.
Общо110 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 898
  • Преглеждания за месеца539
  • Преглеждания за седмицата48
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • пиле - 1 бр. (1.3 кг)
  • олио - 100 мл
  • лук - 2 глави
  • чесън - 1 скилидка
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • зеле - 4 кг прясна зелка
  • домати - 500 мл консервирани
  • лимонена киселина - 1 ч.л.
  • сминдух - 1 клонче, сух
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете зелката на ситно, добавете сол на вкус и лимонената киселина и я намачкайте с ръце много добре. Поставете зелето в тенджера, добавете доматите, 1 ч.ч. топла вода и поставете клонката сминдух в него. Варете 30 минути, като периодично разбърквате.

Нарежете пилето на порции, измийте и го подсушете. Отделно нагрейте олиото, добавете ситно нарязаните лук и чесън, запържете ги за кратко и поставете нарязаното пиле, поръсете с черен пипер и сол на вкус. Запържете до златисто.

Поставете зелето в тава и равномерно разпределете, наредете пилешките порции в него и полейте със мазнината от пилето. Печете в предварително нагрята на 220 градуса фурна до желания от вас загар, след което покрийте с алуминиево фолио и печете за още 20 минути.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар