Лек тиквен десерт

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4491k8369651
Лек тиквен десерт
Снимка: Анонимен
1 / 5
14/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции4
"В сезона на тиквите задължително трябва да опитате и този лек тиквен десерт"

Необходими Продукти

  • тиква - 300 г обелена и почистен
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 100 г
  • пудинг - 1/2 пакетче, ванилия
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • какао - 2 с.л.
  • мандарина - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме обелената и почистена тиква на парчета и ги поставяме в тенджера. Поръсваме отгоре захарта и изстискваме сока от мандарина директно върху парчетата тиква.

Задушаваме на слаб огън, докато тиквата съвсем омекне. Пасираме сварената тиква на гладко пюре. Оставяме малко да се охлади.

Разбиваме яйцата на пяна и ги добавяме към тиквата. Сипваме и пудинга и бакплувера и разбъркваме до хомогенна смес.

Сипваме 1/4 от сместа в тефлонова тавичка. Към останалата смес добавяме какаото и разбъркваме. Сипваме от какаовата смес върху тиквената на няколко места, за да се получат шарки.

Печем в умерено загрята фурна около 20 минути. Оставаме десерта да се охлади и сервираме.

Лекият тиквен десерт е много вкусен.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: