Руска туршия

Руска туршия

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k4k5011k
Руска туршия1 / 2
15/08/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
"Когато става дума за туршия с краставички, нямаме търпение да опитаме всички предложения на Руската кухня!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете краставиците, разрежете ги по средата, а след това на четири резена. Обелете скилидките чесън. Смесете оцета, водата и разбъркайте в тях захарта, канелата, карамфила и зърна черен пипер. Сложете на загрят котлон и кипнете сместа, докато захарта се разтвори напълно. Сложете краставиците и чесъна в разтвора и оставете да престоя 1 нощ.

На следващия ден отцедете саламурата, отново я кипнете и залейте с нея краставиците и чесъна. Отново оставете да престои 1 нощ. След това вадете краставиците и ги натъпчете в буркани.

Кипнете саламурата за трети път, оставете я да изстине и залейте бурканите. Покрийте бурканите с пергаментова хартия и завържете с ластици. Оставете ги на хладно.

След 1 седмица руската туршия е готова за консумация. Оригиналната рецепта е без чесън, но по желание може да добавите и стръкчета копър и по дафинов лист в бурканите.

Рейтинг

5 3
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка: