Домашни кроасани с пълнеж

16/10/2017
Гергана  Георгиева
отГергана ГеоргиеваМастър Шеф304862802
"При толкова вкусни френски кроасани е цяло чудо, че французойките са толкова елегантни "
Приготвяне120 мин.
Готвене25 мин.
Общо145 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 383
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята с една лъжица захар и една лъжица брашно в 100 мл хладка вода и я оставете да шупне. Пресейте брашното, направете в средата кладенче и сложете яйцата, като си оставите един жълтък настрана за накрая, за намазване.

Добавете солта, останалата захар, прясното мляко и шупналата мая. От така изброените продукти замесете меко тесто, което оставете да втасва, около един час, докато удвои размера си. След това го разделете на две равни части, от които омесете две топки. Поръсете плота с брашно и ги разточете на две еднакви кори с диаметър около 20 см.

Вземете маслото, което сте държали преди това на стайна температура, и го поръсете с 2 с.л. брашно, след което го оваляйте в брашното и го направете на топка. Сложете го върху поръсено с брашно стреч фолио и го разточете на кора със същата големина като останалите две кори от тестото. Сложете маслената кора върху едната кора от тестото, а отгоре върху маслената сложете втората кора от тестото, така че маслото да остане между двете кори.

Поръсете тавичка с брашно и в нея сложете корите, така както са трите, покрийте тавичката със стреч фолио и ги сложете във фризера за 20 минути. След това ги извадете, поръсете отгоре с брашно и ги разточете, така както са заедно, като разширите диаметъра на 30 см.

Получената кора прегънете на две, а след това още веднъж на четири. Така полученото тесто сложете отново в тавичката, покрийте със стреч фолиото и върнете отново във фризера за втори път, за 20 минути.

След като изтече времето извадете тестото, сложете го върху плота и го разточете за последен път на кора с диаметър около 30-35 см. Разрежете я на 8 равни триъгълника. Откъм широката част, върху всеки триъгълник, сложете по една лъжичка конфитюр или течен шоколад.

Започнете да навивате всеки триъгълник, като започвате откъм широката страна и навивате към острата част, така както се навиват кифлички. Поставете на дъното на тава хартия за печене и подредете върху нея навитите кроасани. Оставете ги така да втасат за около 20 минути. Разбийте жълтъка с една лъжичка разтопено масло и една лъжичка вода.

С тази смес намажете с помощта на четка втасалите кроасани. Сложете ги в загрята фурна на 180 градуса и печете около 20-25 минути.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар