Златисти бухтички с извара

15/10/2017
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф123466226047
"Забравете за известно време за любимата си рецепта за бухти и пробвайте тези! Уникално вкусни са "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции25
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 197
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купата, в която ще приготвяме тестото за бухтичките, сипваме кисело мляко (1 с.л. с връх ). Прибавяме сода за хляб (1 ч.л. ) и когато шупне, сипваме разбити яйца (2 бр ).

Прибавяме изварата (150 г) и разбъркваме добре. Като продължаваме да разбиваме, сипваме постепенно, лъжица по лъжица, пресято бяло брашно (100 г приблизително).

Трябва да получим гъсто, лепкаво тесто. В по-малък, подходящ за пържене, съд наливаме олио. Нагряваме на умерена температура и от тестото гребваме с чаена лъжичка и пускаме в олиото, като си помагаме с друга лъжичка да избутаме тестото.

Пържим бухтичките, като внимателно разбъркваме, да се изпържат златисто от всички страни. Когато са готови, изваждаме от олиото с надупчена голяма лъжица и слагаме върху скаричка. Готовите бухтички сервираме със сирене или с мед, а който предпочита, може и да комбинира вкусовете.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар