Златисти бухтички с извара

Илияна ДимоваИлияна ДимоваМастър Шеф125466432947
15/10/2017
"Забравете за известно време за любимата си рецепта за бухти и пробвайте тези! Уникално вкусни са "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции25
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 661
  • Преглеждания за месеца54
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купата, в която ще приготвяме тестото за бухтичките, сипваме кисело мляко (1 с.л. с връх ). Прибавяме сода за хляб (1 ч.л. ) и когато шупне, сипваме разбити яйца (2 бр ).

Прибавяме изварата (150 г) и разбъркваме добре. Като продължаваме да разбиваме, сипваме постепенно, лъжица по лъжица, пресято бяло брашно (100 г приблизително).

Трябва да получим гъсто, лепкаво тесто. В по-малък, подходящ за пържене, съд наливаме олио. Нагряваме на умерена температура и от тестото гребваме с чаена лъжичка и пускаме в олиото, като си помагаме с друга лъжичка да избутаме тестото.

Пържим бухтичките, като внимателно разбъркваме, да се изпържат златисто от всички страни. Когато са готови, изваждаме от олиото с надупчена голяма лъжица и слагаме върху скаричка. Готовите бухтички сервираме със сирене или с мед, а който предпочита, може и да комбинира вкусовете.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар