Вкусен тутманик със зехтин

Веселина Константинова
отВеселина КонстантиноваНовак
"И ние можем да покажем на бабите си как се прави страхотен тутманик със зехтин, нали?"
Приготвяне30 мин.
Готвене35 мин.
Общо65 мин.
Порции8
  • Преглеждания общо609
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното. Добавете маята, солта, захарта и зехтина. Налейте хладка вода и замесете меко тесто. Оставете тестото на топло да втаса.

Натрошете сиренето. Разбийте яйцата и ги прибавете към сиренето.

Втасалото тесто разточете на кора. Сложете от плънката и завийте на руло. Срежете рулото през средата с помощта на нож. Завийте на охлюв и сложете тутманика в тава с незалепващо дъно.

Изпечете в загрята фурна на 170 градуса до готовност.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни рецепти