gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Пестил»Пестил от сини сливи с канела

Пестил от сини сливи с канела

Пестил от сини сливи с канела
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
16/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Така правеше баба пестила"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете сини сливите от костилките. Заварете ги леко в тенджера, докато променят цвета си. Пасирайте с помощта на пасатор, до получаването на гъста каша. Прибавете канелата.

Застелете две тави с домакинска хартия. Намажете хартията с олио. Разделете сместа на две части по равно и я изсипете в тавите.

Сложете тавите във фурна, загрята на 50 градуса, с вентилатор за около 30 минути.

Извадете тавите от фурната и ги оставете на слънце, докато пестилът се стегне, след което го навийте на руло и го съхранете на хладно и проветриво място.

Пестилът от сини сливи с канела е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: