Есенна ябълкова пита

17/10/2017
Petia Hristova
отPetia HristovaНовак2615
"Поканете приятели на гости и ги почерпете с парче ароматна ябълкова пита - истински празник за душата "
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 646
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата заедно със захарта. Към тях прибавете олиото и накрая пресятото брашно с бакпулвера и ванилията.

От така полученото тесто отделете топка с големината на ябълка, която ще използваме по-късно. Изсипете тестото в подмазнена тава (моята е с диаметър 30 см.).

Обелете и рендосайте ябълките. Изцедете ги леко от сока. Към тях прибавете 5-6 с.л. захар и 1 к.л. канела /или 1 пакетче канелена захар/.

Разбъркайте добре ябълковата смес и я разпределете върху тестото в тавичката.

Вземете тестото, което по-рано отделихте и го примесете с брашно. Получената твърда топка рендосайте с едро ренде върху ябълките.

Така приготвената ябълкова пита печете 30-35 минути на 200 градуса.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар