Пукани чушлета с моркови

17/10/2017
"Оооох, как ни се приядоха пукани чушлета с моркови "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 353
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • люти чушлета - 3 кг (аз предпочитам рибки)
  • моркови - 1 кг
  • чесън - 5 глави
  • копър - 1 връзка (по желание)
  • оцет - 2 бр. винен оцет от 700 мл, ако чушлетата са люти (или 1 л винен оцет, ако чушлетата са сладки)
  • захар - 3 ч.ч.
  • сол - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковите се нарязват на дребно или на кръгчета. Чесънът се изчиства и се нарязва на филийки. Отрязват се дръжките на чушките. Нарязва се копърът.

В тенджера правя марината от оцета, солта, захарта и олиото и разбърквам докато се разтопят солта и захарта.

Пукам за секунди леко чушлетата на котлона и веднага ги пускам в тенджерата с маринатата. Така докато опукам всички чушлета.

След това ги вадя от тенджерата и ги нареждам в бурканчета, като ги смесвам с чесъна, морковите и копъра.

След като наредя всичко по бурканите, слагам маринатата на котлона и след като заври с нея заливам бурканите, веднага слагам капачките и ги обръщам надолу.

Тези от бурканчетата, които случайно не са се вакумирали (при мен се случва да са 2-3), слагам в хладилника и те се отварят първи, а другите си ги прибирам за зимата.

За лятото за директна консумация ги правя по същия начин, в по-малка доза, без да сгорещявам после маринатата.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Станислава Вълкова
Много ми допада, а и чушлетата ги хапваме като бонбонки през зимата. )))
1
0
Цвети Хаджипеткова
Направете си ги, много са вкусни :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв