Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Зеленчукова супа»Картофена супа със зеленчуков бульон

Картофена супа със зеленчуков бульон

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Картофена супа със зеленчуков бульон
Снимка: Sevdalina Irikova
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
7
"Богата есенна супа с наситен вкус и неустоим аромат"

Необходими Продукти

  • За супата
  • картофи - 3 бр.
  • чушки - 1/2 бр. червена
  • чушки - 1/2 бр. жълта
  • домати - 1 бр.
  • праз - 1/3 бр. /от бялата част/
  • моркови - 1 бр.
  • фиде - 100 г
  • мазнина - 3 с.л. растителна
  • масло - 1 с.л.
  • магданоз
  • червен пипер - 1 к.л.
  • черен пипер
  • сол
  • За застройката
  • жълтъци - 1 бр.
  • кисело мляко - 4 с.л.
  • За зеленчуковия бульон
  • вода - 1 литър (филтрирана)
  • праз - останалата част от праза
  • чушки - 1/2 бр. червена
  • чушки - 1/2 бр. жълта
  • моркови - 1 бр.
  • пащърнак - 1 бр.
  • магданоз - дръжките от магданоза и част от листата
  • дафинов лист - 1 бр.
  • черен пипер - 5 - 6 зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази есенна и богата на вкусове картофена супа е необходимо да измием и почистим всички зеленчуци.

Първо приготвяме зеленчуковия бульон. Поставяме в студена вода нарязаните на едро зеленчуци - праз, морков, пащърнак, чушките, магданоза и подправките. След като водата кипне, намаляваме температурата и оставяме да къкри 20 минути.

Отстраняваме от котлона, прецеждаме бульона и подготвяме зеленчуците за супата. Нарязваме на ситно бялата част от праза, моркова и чушките. Домата настъргваме на едро ренде, а картофите режем на ситни кубчета.

Загряваме тенджера с растителна мазнина, в която задушаваме праза, морковите и чушките за около 10 минути.

Към тях добавяме горещия зеленчуков бульон и картофите. Подправяме със сол, червен пипер и смлян черен пипер.

Оставяме да се вари на слаб огън и след около 15 минути прибавяме доматите и фидето. Преди да отстраним супата от котлона я застройваме с разбития жълтък и кисело мляко.

Накрая я посипваме с нарязан на ситно пресен магданоз. Преди поднасяне прибавяме бучка масло за разкош.

Картофената супа със зеленчуков бульон е готова.

Съвет: Прецедените зеленчуци от бульона поставете в блендер. Добавете 1 сварен картоф, бучка масло, 1 к.ч. прясно мляко и овкусете със сол и черен пипер. Ще се очаровате от ароматите на вкусно зеленчуково пюре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: