Зеленчуков омлет с коприва
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Яйца»Омлет»Зеленчуков омлет с коприва

Зеленчуков омлет с коприва

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4492k2k1k5
Зеленчуков омлет с коприва
Снимка: Monika Ivanova
1 / 2
17/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене5 мин.
Общо15 мин.
Порции2
"Намерите ли коприва, не се колебайте - голяма вкусотия е, да си знаете"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Копривата се бланшира за 2 минути във вряща вода. Изважда се, изцежда се и се накълцва.

Чушките, гъбите и лукът се почистват и нарязват на дребно. Задушават се за 3-4 минути с 2 ч.л. олио и малко вода.

Яйцата се разбиват и към тях се прибавя натрошеното сирене, копривата и 1 ч.л. олио. Ако сиренето е безсолно, може да добавите и малко сол.

Всичко се смесва заедно, с черпак се загребва от сместа и се пържи най-удобно в тиган за палачинки.

Получават се 2 големи омлета или по-малки.

Зеленчуковият омлет с коприва е много вкусен.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: