Емпанади с тиква и чедър

17/10/2017
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваМастър Шеф8414923169
"Емпанади с тиква - непременно трябва да се опита "
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо675
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Пресейте брашното в купа и го смесете с куркумата и солта. Нарежете маслото на малки кубчета - то трябва да е студено и твърдо. Сложете го при брашното и с пръсти започнете да го интегрирате, докато се получат "трохи".

Сипете една по една лъжиците със вода и омесете гладко, средно меко тесто. Ако прецените, че е прекалено твърдо, добавете още малко масло или водичка. Оформете топка, която завийте в стреч фолио и приберете в хладилник за минимум 30 минути.

2. През това време се заемете с плънката. Нарежете тиквата, моркова и жълтата чушка на сравнително малки кубчета и ги запържете в нагорещеното олио до омекване.

3. Нарежете чесъна, спанака и магданоза и ги прибавете към останалите зеленчуци. Гответе 2-3 минути, след което овкусете със сол и черен пипер.

4. Отстранете от огъня и оставете леко да се охлади, като докато това се случва си нарежете сиренето чедър на кубчета. Използваме именно него не само заради наситения му аромат, но и заради силно изразения му жълто-оранжев цвят, който ще обогати още повече есенния цвят на плънката ни. Смесете сиренето с вече полуохладените зеленчуци.

5. Втвърденото тесто разточете на тънка кора върху набрашнен плот и изрежете кръгчета с приблизителен диаметър 10-11 см. Поставяйте във всяко от тях от плънката и прегъвайте във форма на полумесец, прищипвайки добре краищата, за да не "избяга" тя при печенето.

6. Поставете в загрята на 200 градуса фурна за около 25 минути.

7. Готовите емпанади напръскайте леко с вода и завийте с чиста кърпа за 7-8 минути.

Да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 12
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Теодора Мещерова
Данче, браво на теб! Поредата ти уникална рецепта! Страхотна си
1
0
Йорданка Ковачева
Ок;)
0
0
Теодора Мещерова
Няма за какво да ми благодариш! Казвам истината! Пиши на лични да ми разкажеш как мина с гостите. Целувки
1
0
Йорданка Ковачева
Благодаря ти от сърце, Теди!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв