Картофен пай с пиле
Potato Pie with Chicken

Картофен пай с пиле

EfrosiaEfrosia
Джедай
9765k1125k
Картофен пай с пиле1 / 2
18/08/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Този пай е чудесен повод да поканите на гости приятели, с които не сте се виждали отдавна"

Необходими Продукти

  • картофи - около 1.3 кг
  • праз - 1 ч.ч. скълцан
  • пилешко месо - 400 - 500 г сварено и обезкостено
  • моркови - 1 голям
  • грах - 3 - 4 с.л. замразен
  • яйца - 3 броя, големи
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • бульон - 100 мл зеленчуков
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • магданоз - 1/3 връзка
  • бял риган - 1 ч.л. сушен
  • бял пипер - на вкус
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите, нарежете ги на кръгчета и ги слагайте в купа. Поръсете ги с всички подправки щедро и ги полейте с мазнина и ги объркайте, за да се овкусят. Направете ред картофи по дъното и стените на огнеупорна намаслена тава.

Загрейте мазнина в съд на котлона и запържете скълцания праз, морков и добавете нарязаното или накъсано сварено пилешко месо. След като всичко поомекне, добавете нарязания на филийки чесън и след малко граха.

Овкусете с подправките и разпределете сместа върху картофите в тавата. Отгоре подредете още един ред картофи и поръсете с малко подправки. Залейте пая с разбитото с яйцата кисело мляко и бульона.

Сложете картофения пай с пиле да се изпече в умерено загряна фурна до готовност на картофите. Оставете го да се охлади на леко отворена и изключена фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
59
42
30
20
10
Дай твоята оценка: