Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Страхотен тиквен сладкиш

Страхотен тиквен сладкиш

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7268k2k12k5
Страхотен тиквен сладкиш
Снимка: Сия Рибагина
2 / 8с Видео
22/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Сия отново ни пренася в страната на невероятните вкусотии с този прекрасен сладкиш"

Необходими Продукти

  • брашно - 300 г
  • захар - 180 г
  • ванилия - 1 бр.
  • олио - 60 мл
  • какао - 50 г качествено
  • вода - 150 мл топла
  • яйца - 3 бр.
  • бакпулвер - 15 г
  • За тиквата
  • тиква - 300 г
  • захар - 2 с.л.
  • вода - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете, обелете и нарежете тиквата на парчета. Сложете я в тава, поръсете със захарта, сипете водата и сложете да се запече на 200 градуса за 30-40 мин до омекване. При готовност извадете и охладете.

Разбийте яйцата със захарта и ванилията. Сипете на части олиото. Пресейте брашното в купа с бакпулвера.

Сипете половината от водата, тя трябва да е топла, но не гореща. Разбийте и сипете половината брашно, разбъркайте отново, сипете останалата вода и брашно. Разбъркайте до усвояване на продуктите и хомогенна смес. Трябва да се получи гъста смес.

Вземете купа и сипете 1 ч.ч от сместа в нея.

Тиквата намачкайте или пасирайте и сложете в купата с отделената смес. Разбъркайте до еднородна смес.

Останалата кексова смес смесете с пресятото какао и разбъркайте.

Намажете тавичка с диаметър не повече от 26 см с малко олио. Сипете какаовата смес, изравнете и отгоре на места сложете от тиквената смес.

С лъжицата внимателно натиснете тиквената смес на вътре, без да я разнасяте и смесвате с какаовата.

Загрейте фурната на 170 градуса и сложете тавата. Печете тиквения сладкиш до суха клечка за 30-40 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
516
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Мога ли да сложа прясно мляко вместо вода?
31.10.2023 17:19
Анонимен
Анонимен
Браво!
Обичам тиквени вкусотии.
Редовно го правя, получава се страхотно.
01.02.2023 12:21
Eli Kapitanova
Eli Kapitanova
Два пъти четох рецептата и нищо не разбрах.
20.11.2019 19:31
3
1
Покажи всички подкоментари