Соеви шницели с гъбен сос на фурна

19/10/2017
"Шницели за вегетарианци с ароматен гъбен сос, приготвени на фурна - огладняваме само като ги гледаме "
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо795
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шницелите се поставят в подходяща купа и се заливат с разтвора от двете кубчета бульон, така че да се покрият - стоят така около 12 часа.

След това се сваряват в тенджера, като се добавя малко вода и сол към бульона, в който са киснали - изваждат се, подреждат се на дъното на тава и се поръсват с чубрица.

Лукът и чушката се накълцват и в тиган с олио се задушават, с малко сол и соев сос, до "изцъкляне" на лука - разстилат се върху пържолките. Гъбите се почистват и се слагат в тенджера с около 2 литра вода да се сварят с малко сол.

Когато станат готови, бульонът им се прецежда, а те се нарязват на кубчета - добавят се по подобен начин върху продуктите в тавата.

С брашното и загрято олио в отделна тенджера се прави сос от прецедения гъбен бульон и този от пържолките, не много гъст, с добавени подправки и се разлива върху съдържимото в тавата.

Кашкавалът се настъргва и се поръсва като финален щрих. Ястието се запича около половин час на 180 градуса. Вкусът е изненадващ и би допаднал не само на вегетарианци :-)подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар