Начин на приготвяне
Пържолките се нарязват по дължина, за да станат по-тънки. При нужда се счукват с чукче.
Изстискваме лимона и настъргваме част от кората. Разбъркваме със зехтина и слагаме месото за около час да поеме от маринатата.
Натъркваме филетата с подправки.
Тиквата се почиства, измива и нарязва на кубчета. Осоляваме и заливаме с маринатата от месото.
В голяма тава подреждаме пържолките и тиквата. Доливаме чаша вода и печем докато тиквата се свари, а месото хване хрупкава коричка. В началото може да задушим с фолио около 20-тина минути.
Тази необичайна комбинация ми хрумна, тъй като доста пъти съм приготвяла пиле със сладки картофи и комбинацията допада на вкуса ми.
Тиквата и сладките картофи имат много сходни вкусове, така че кртофите спокойно могат да се заменят с един доста по-нискобюджетен вариант като тиквата.