Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържоли»Пилешко филе с тиква на фурна

Пилешко филе с тиква на фурна

Потребител#184319Потребител#184319
Иноватор
3291k4732
Пилешко филе с тиква на фурна
Снимка: Потребител#184319
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 2 пеперуди
  • тиква - 1 кг
  • лимони - 1 бр.
  • сол
  • зехтин - 1/2 ч.ч.
  • черен пипер
  • индийско орехче
  • магданоз - сух
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пържолките се нарязват по дължина, за да станат по-тънки. При нужда се счукват с чукче.

Изстискваме лимона и настъргваме част от кората. Разбъркваме със зехтина и слагаме месото за около час да поеме от маринатата.

Натъркваме филетата с подправки.

Тиквата се почиства, измива и нарязва на кубчета. Осоляваме и заливаме с маринатата от месото.

В голяма тава подреждаме пържолките и тиквата. Доливаме чаша вода и печем докато тиквата се свари, а месото хване хрупкава коричка. В началото може да задушим с фолио около 20-тина минути.

Тази необичайна комбинация ми хрумна, тъй като доста пъти съм приготвяла пиле със сладки картофи и комбинацията допада на вкуса ми.

Тиквата и сладките картофи имат много сходни вкусове, така че кртофите спокойно могат да се заменят с един доста по-нискобюджетен вариант като тиквата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: