gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Печена Тиква»Печена пълнена тиква с плодове, ядки и локум

Печена пълнена тиква с плодове, ядки и локум

Тодорка СпасоваТодорка Спасова
Чирак
45351137329
Печена пълнена тиква с плодове, ядки и локум
Снимка: Тодорка Спасова
1 / 2
21/10/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене150 мин.
Общо180 мин.
Порции5
"Пече се дълго, но си заслужава всяка една минута, защото вкусът е божествен"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измива се тиквата, отрязва се горната й част. Почиства се от семките и се измива отвътре.

Сушените плодове, нарязаният локум на парчета, нарязаните ябълка и дюля и всички останали съставки се объркват в купа и се оставят 10 мин.

Слага се всичко в тиквата, долива се водичката и се затваря с капачето. Увива се с фолио, за да не прегори.

Пече на силна фурна около 200 градуса до омекване - около два часа и половина и вашата пълнена тиква е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: