gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Печена Тиква»Печена пълнена тиква с плодове, ядки и локум

Печена пълнена тиква с плодове, ядки и локум

Тодорка СпасоваТодорка Спасова
Чирак
45372137583
Печена пълнена тиква с плодове, ядки и локум
Снимка: Тодорка Спасова
1 / 2
21/10/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
180 мин.
Порции
5
"Пече се дълго, но си заслужава всяка една минута, защото вкусът е божествен"

Необходими Продукти

  • тиква - 1 бр. малка
  • дюля - 1 бр.
  • ябълки - 1 бр.
  • сушени плодове - микс / сини сливи, сушени кайсии, стафиди, фурми/
  • орехи - 1 ч.ч. натрошени
  • ром - 1 есенция
  • локум - кутийка
  • мед - 3 с.л.
  • захар - 2 с.л.
  • ром - 1 есенция
  • вода - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измива се тиквата, отрязва се горната й част. Почиства се от семките и се измива отвътре.

Сушените плодове, нарязаният локум на парчета, нарязаните ябълка и дюля и всички останали съставки се объркват в купа и се оставят 10 мин.

Слага се всичко в тиквата, долива се водичката и се затваря с капачето. Увива се с фолио, за да не прегори.

Пече на силна фурна около 200 градуса до омекване - около два часа и половина и вашата пълнена тиква е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: