Много лют сос
Veoma ljut sos

Много лют сос

Биляна ВладоваБиляна Владова
Иноватор
2061k3109594
Много лют сос
Снимка: Биляна Владова
1 / 3
16/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции15
"Огненият вкус е гарантиран, а рецептата - лесна за изпълнение"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лютите чушки се почистват само от дръжките и се оставят със семената. Сладките чушки се изтърбушват.

Двата вида се измиват хубаво. Чесънът се почиства от люспите. Трите съставки: люти и сладки чушки, заедно с чесъна, се смилат.

Много добре става с помощта на машинка за мелене на месо. Когато всичко е смляно се добавят захарта, олиото и солта.

Всичко се разбърква добре, но задължително с дървена бъркалка!

Накрая аспирините се стриват и се добавят при чушките. Отново се разбърква с дървената лъжица.

Така сместа престоява 48 часа, като през 5- 6 часа или когато се сетите, но поне 5 пъти, се разбърква.

След 48 часа лютият сос е готов за консумация. Може да се напълни в бурканчета за зимата. Бурканите не се варят.

Много лютият сос е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка: