gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хляб в Хлебопекарна»Бял хляб в хлебопекарна

Бял хляб в хлебопекарна

Мария ДоеваМария Доева
Помощник Готвач
843713032263
16/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене190 мин.
Общо200 мин.
Порции7
"Това е то - просто натискаш копчето и на обяд семейството ще хапне топъл домашен хляб с пухкава коричка"

Необходими Продукти

  • вода - 250 мл. хладка
  • олио - 2 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 и 1/2 с.л.
  • брашно - 450 г тип 500
  • суха мая - 1 ч.л. или 8 г жива
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Всички продукти се слагат в хлебопекарната по реда, който съм ги написала, за да може маята да няма контакт с водата.

След което машината (хлебопекарната) се включва, избира се програма и тя сама си бърка, втасва и изпича.

Това са продукти за 700 г хляб в хлебопекарна. Процесът продължава 3 ч. и 10 мин.

След това се изважда от хлебопекарната и се оставя за около 1 час да поизстине, за да не става клисав.

Белият хляб в хлебопекарна е готов.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка: