Тиквена торта Гараш

Тиквена торта Гараш

Тиквена торта Гараш
Снимка: Симеон Христов Кънев
1 / 3
21/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне90 мин.
Готвене35 мин.
Общо125 мин.
Порции12
"Имате ли тиква подръка, не се колебайте да приготвите тази вкусна вариация на класическата рецепта за Торта Гараш"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Тиквата се настъргва и се поръсва с ванилиите. Вземат се портокалът и лимонът и внимателно се настъргват и техните кори - добавят се при тиквата.

Бадемите се изчистват от черупката и се смилат в блендер (може да вземете и сурови ядки) - добавя се содата и се разбърква. Междувременно темперираните яйца се разбиват с миксер, заедно със захарта и щипката сол.

Като стане пухкаво, се добавя тиквата и олиото и продължаваме с разбиването. В последствие, се добавят постепенно брашното, какаото, корите, бадемите и бакпулверът.

Сместа се пече на предварително загрята фурна или на вентилатор, в намазнена и поръсена с галета тава за около 40 минутки, в зависимост от печката - най-сигурна е проверката с клечка.

Когато тортата се изпече, шоколадите с малката бучка масълце и водата се разтопяват на водна баня и се полива равномерно отгоре - заравнява се с нож и се поръсва в краищата с кокосови стърготини.

Невероятно нежен и уникален есенен вкус има тази шоколадова торта - да ви е сладко!

Тиквената торта Гараш е готова.

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: