gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Панакота»Панакота с круши и кафе

Панакота с круши и кафе

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
7627k2k4k8
Панакота с круши и кафе
Снимка: Албена Асенова
1 / 6ВИДЕО
18/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции6
"Оставихте ли си място за десерт?"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свареното кафе се слага да се загрее с половината от захарта.

Крушата се обелва и нарязва на тънки филийки, които се поставят при кафето. Крушите се готвят докато омекнат.

Сварените резенчета се нареждат на дъното на формичката, в която ще се приготви десерта. Останалото кафе се разпределя по всички купички или формички.

Желатинът се накисва в 30 мл от млякото и се оставя да набъбне. След това се разтопява на водна баня или в микровълнова фурна.

Останалата част мляко се кипва заедно с животинската сметана, ванилията и останалата захар. Сместа се оставя да се охлади, добавя се желатинът и се разбърква.

След като се охлади напълно сметановата смес се разпределя във формичките. Панакотата се прибира в хладилник за поне четири часа. Панакотата се сервира охладена и обърната.

Панакотата с круши и кафе е много сполучлива.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: