Сладка тиква

Станислава АрмяноваСтанислава Армянова
Иноватор
3682k6181k5
Сладка тиква
Снимка: Станислава Армянова
1 / 4
23/10/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Десертът е готов!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се обелва и почиства от семките. Нарязва се на ленти с дебелина 2 см. От всяко парче се режат нови с еднаква дебелина 0.5 см.

Тиквата се поръсва с брашното и се обърква добре. В тава се слага 1 с. л. от олиото и започва да се нарежда тиквата.

Нареждат се парче до парче. Когато се запълни тавата, тиквата се поръсва със захарта. В купа се разбива яйцето, добавя се ванилията, останалото олио и водата. Разбърква се добре.

Със супена лъжица се полива върху тиквата. Захарта трябва навсякъде да бъде мокра. Пече се на 250 градуса за около 50 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: