Печена тиква в селска пещ

23/10/2017
Биляна Владова
отБиляна ВладоваИноватор1824072403
"Няма да намерите по-вкусна тиква в целия свят "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо427
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • тиква - 1 бр. цигулка
  • мед - 6 - 7 с. л.
  • захар - 1 с. л. бяла
  • кафява захар - 1 с. л.
  • канела - 1 к.л. без връх
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се разрязва на две по държина и се изчиства от семките. Завива се в алуминиево фолио.

Хубаво е пещта да е хубаво напалена и да се използва за печене на месце, не само на тиква. Пещта се познава, че е готова, когато вътрешната част побелее.

Първо се пъхат тавите с месата и чак накрая се слага тиквата, а може на същия принцип и дюли, но без да се режат. Пещта се запечатва и всичко се пече 7- 8 часа.

Когато се отвори тиквата е толкова задушена, че се разпада. Изважда се в тава и се отстранява фолиото. Полива се обилно с меда, докато и още гореща.

Бялата и кафявата захар се объркват заедно с канелата и с тях се поръсва тиквата. Медът никога не се пече, без значение дали тиквата е в пещ или във фурна.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар