Бабината яхния с телешки кюфтенца
Bakina janija sa telećim ćufticama
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Яхния»Бабината яхния с телешки кюфтенца

Бабината яхния с телешки кюфтенца

Гергана  ГеоргиеваГергана Георгиева
Мастър Шеф
3712k8262k5
Бабината яхния с телешки кюфтенца
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 2
24/10/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Кой помни вкуса на бабината яхния с кюфтенца?"

Необходими Продукти

  • картофи - 4 - 5 бр.
  • лук - 1 глава
  • домати - 1 бр.
  • грах - 200 г консерва
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • дафинов лист - 2 листчета
  • бахар - 3 зърна
  • сол - на вкус
  • магданоз - за поръсване
  • за кюфтетата
  • кайма - 500 г телешка
  • лук - 1 глава
  • хляб - 1 филия
  • червено вино - 2 с.л.
  • магданоз - 3 - 4 стръка
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • риган - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Към телешката кайма прибавете ситно нарязана глава лук, филия хляб напоена с вода и изстискана, червеното вино, магданоза, нарязан на дребно, черен пипер, риган и щипка сол.

Омесете добре и направете кюфтенца. Оставете ги да престоят около 30 минути.

Налейте в дълбок съд около 1.500 литър вода и я сложете на огъня.

След като заври, пуснете в нея кюфтенцата и ги оставете да се варят около 30 минути.

През това време обелете картофите и ги нарежете на кубчета, а лука нарежете на дребно.

Прибавете ги да се варят при кюфтенцата и добавете и граха. Варете още около 20 минути до омекване на картофите, след което сложете и нарязания на парченца домат.

В купа смесете брашното с червения пипер, налейте малко от горещия бульон и разбъркайте, така че да получите рядка кашичка.

Изсипете я на струйка при кюфтенцата, като разбъркате добре.

Добавете олиото, дафиновите листчета, бахара и сол на вкус.

Оставете ястието да поври още 10 минути, след което го свалете от огъня и го поръсете със наситнен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: