Вкусния бабин кебап
Ukusan bakin kebap

Вкусния бабин кебап

ИввИвв
Чирак
5735670382
Вкусния бабин кебап
Снимка: Ивв
1 / 2
24/10/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"По-ценни от домашните бижута са кулинарните тайни, които се предават от баба на внучка"

Необходими Продукти

  • свинско месо - около 500 г или телешко
  • олио - 50 мл
  • лук - 1 или 2 глави
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • вода - 2 ч.ч.
  • масло - 1 с.л.
  • червено вино - около 50 мл
  • черен пипер - 2 щипка
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • За ориза
  • ориз - 2 ч.ч.
  • сол - 1 щипка
  • черен пипер
  • магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате свинското или телешко месо (по ваш избор) на кубчета. Поръсвате ги със сол и черен пипер. Нарязвате лука на дребно. Всичко това се слага в тенджера, в която сте изсипали 50 мл олио.

След като всичко се е запържило до полуготовност, изсипвате доматеното пюре и запържвате леко и прибавяте половината червеното вино. Задушавате на тих огън, докато остане само на мазнина.

Заливате с 2 ч.ч. вода и оставяте да ври. След като е омекнало месото, изсипвате останалото червено вино, още малко черен пипер и запърженото брашно в маслото. След това слагате тенджерата в предварително загрята на 200 градуса фурна и се готви до готовност.

В тенджера слагате ориза да се вари със сол и черен пипер. След като е готово всичко, слагате в чиния кебапа и върху него слагате ориза, поръсен със магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: