gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Пържени пипала на октопод

Пържени пипала на октопод

ИввИвв
Чирак
5734970208
Пържени пипала на октопод
Снимка: Ивв
1 / 2
25/10/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции2
"С тези пипала колко бяло вино сме изпили, направо ни е срам да си признаем"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете октопода, като премахнете кожата му. Варете октопода около 30 минути.

През това време пригответе дресинга от олиото, накълцания на много ситно (или пасиран) чесън, сол, черен пипер, половината от изцедения лимонов сок и ригана (подправки по избор).

Извадете сварения октопод и изрежете пипалата му, залейте с дресинга и оставете да се маринова около 60-90 минути, като покриете съда с фолио.

Овкусените пипала се пържат (запичат) на обикновен тиган или на грил тиган (аз лично ги направих на грил тиган) за около10 -15 минути.

Готовите пипала ги сложете в чиния, залейте ги с останалата половина от лимоновия сок и сервирайте.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: