Соленки без яйца

Соленки без яйца1 / 3
25/10/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции5
"Толкова са вкусни и ароматни, че направо няма да повярвате, че са без яйца"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесва се тесто от всички продукти. Тестото трябва да е меко и да не залепва по ръцете. Ако лепне, означава, че или млякото е рядко или сиренето не е достатъчно твърдо. Спокойно – поправимо е.

Добавяйте по малко брашно и продължете с месенето докато тестото спре да лепне.

Оформят се топчета по-големи от орех и се сплескват като кюфтенца. Може да се оформят и като пурички.

Подреждат се в добре намаслена или покрита с хартия за печене тава.

Пекат се 15 минути (или до покафеняване) в предварително загрята до 180 градуса фурна.

Резултатът е: хрупкави отвън и приятно меки отвътре. Соленки - универсал! Подходящи за всичко – и за закуска, и за мезе с хайвер, и за бира, вино…

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: