gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Печена царевица с масло

Печена царевица с масло

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k5k3120k
Печена царевица с масло
Снимка: Зорица
1 / 5
22/08/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции6
"Този аромат, този неустоим аромат, който се носи из въздуха, може да е само от печена царевица с масло"

Необходими Продукти

  • царевица - 6 - 8 кочана
  • масло - 160 г
  • сол - на вкус
  • къри - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземете цели кочани царевица и ги накиснете за 30-40 минути в студена вода. След това почистете от листата, изрежете долните дръжки, ако ги има и подсушете кочаните.

Смесете мекото масло със сол на вкус и кърито. С това ароматно масло намазвайте обилно всеки кочан царевица и го слагайте да се пече на загряна скара.

Изпечете царевицата за около 10 минути от всяка страна или докато зърната омекнат. По време на печенето мажете отново кочаните с ароматното масло. Изпечените царевици с масло слагайте в тенджера с капак.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 5
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: