gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Мек и сочен кекс с тиква

Мек и сочен кекс с тиква

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k18k3k21k21
Мек и сочен кекс с тиква
Снимка: Мария Симова
1 / 4
17/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
12
"Ако ви е писнало от класическата печена тиква, опитайте нещо различно!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете с плънката. Нарежете почистената тиква на малки кубчета, смесете ги със захарта и канелата, разбъркайте.

За кекса разбийте яйцата със захарта и ваниловата захар на много пухкав крем.

Добавете последователно олиото, предварително смесените пресято брашно и бакпулвер и накрая киселото мляко, разбъркайте до еднородна смес.

Намажете форма за кекс с малко меко масло, сипете сместа в нея и подредете парчетата тиква върху нея.

Поставете формата в предварително загрята на 180 градуса фурна, печете кекса за около 45 минути до красив кафяв цвят.

Мекият и сочен кекс с тиква е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: