Кюфтета по Трънски

Гергана  ГеоргиеваГергана Георгиева
Мастър Шеф
3722k8292k5
Кюфтета по Трънски
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 3
27/10/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Толкова сочни и ароматни кюфтета сте опитвали ама друг път. Я хапнете и тогава говорете"

Необходими Продукти

  • телешка кайма - 250 г
  • свинска кайма - 250 г
  • картофи - 2 бр.
  • печени чушки - 2 бр.червени
  • лук - 1 глава
  • яйца - 1 бр.
  • сода - 1/2 к.л.
  • джоджен - 3 - 4 листенца
  • магданоз - 3 - 4 стръка
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - на вкус
  • брашно - за овалване
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Обелете два сурови картофа и ги рендосайте на едро ренде.

Опечете две червени чушки и ги накълцайте на дребно.

Нарежете лука, магданоза и джоджена на ситно.

В купа сложете двата вида кайма и към нея прибавете картофите, чушките, лука, яйцето, содата, джоджена, магданоза, черният пипер и сол на вкус.

Омесете всичко заедно и оставете получената смес да престои около един час.

След това от нея направете кюфтета и ги оваляйте в брашно.

Загрейте олиото и изпържете на тих огън от двете страни кюфтетата.

Сервирайте ги топли с гарнитура по желание.

Аз ги поднасям върху канапе от Трънско кьопоолу.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
512
40
30
20
10
Дай твоята оценка: