gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена Торта»Какаова бисквитена торта с извара

Какаова бисквитена торта с извара

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
2342k6832k3
Какаова бисквитена торта с извара
Снимка: Таня Левенова
1 / 3
03/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"Бисквитено изкушение с въздушен шоколадов мус, на който не може да устоите"

Необходими Продукти

  • бисквити - 350 г
  • компот - по избор за сиропиране
  • крем
  • заквасена сметана - 370 г
  • извара - 370 г /ситно смляна/обезмаслена
  • пудра захар - 1 ч.ч. /200 г/
  • какао - 2 с.л с връх
  • желатин - 20 г
  • глазура
  • какао - 2 с.л.
  • захар - 2 с.л.
  • прясно мляко - 6 - 7 с.л.
  • масло - 20 г
  • цветни пръчици - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се прави кремът.

В блендер се смесват продуктите за крема без желатина. Трябва да се получи течна хомогенна смес. Към нея се добавя приготвеният желатин, като той се изсипва на много тънка струя, бъркайки непрекъснато сместа.

За желатина към 9 с.л. вода се изсипват две пакетчета от по 10 г желатин. Когато той набъбне /след 2-3 мин/, се поставя на водна баня до получаване на бистра течност. Важно е да не завира - иначе се пресича и не действа желиращо.

Така кремът е готов. След 15-20 мин. се желира достатъчно, за да се нанася върху бисквитите.

В правоъгълна или кръгла форма с откопчващ се ринг се редят бисквитите, сиропирани за миг в сок от компот. Тортата се реди на два слоя бисквити и крем. Най-отгоре остава ред бисквити.

Прави се глазурата на водна баня до сгъстяване. Тя се излива отгоре върху бисквитите и след 5-10 минути се посипват пръчиците или друго по избор.

След няколко часа, престояла в хладилник, бисквитената торта е готова.

Какаовата бисквитена торта с извара е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: