Семеен обяд

Семеен обяд
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 4
28/10/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене170 мин.
Общо200 мин.
Порции6
"С такъв обяд и комшиите даже ще дофтасат на масата"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • сухи чушки - 5 - 6 бр.
  • карначета - 600 г
  • зелка - 1 бр. кисела
  • ориз - 2 ч.ч.
  • лук - 2 глави
  • дафинов лист - 3 бр.
  • червен пипер
  • черен пипер
  • чубрица
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Нарежете лука на ситно и в малко мазнина го запържете. Добавете ориза и разбъркайте.

Щом оризът леко се запържи, сложете червения пипер, чубрицата, черния пипер, сол на вкус и разбъркайте. Сипете около 200 мл гореща вода и когато оризът поеме течността, махнете от котлона.

Поставете сухите чушки в гореща вода до омекването им.

Нарежете зелката на ситно и я сложете в тава. Овкусете с червен пипер, дафинов лист, черен пипер, олио и разбъркайте.

Почистете пилето и сухите чушки. Напълнете пилето и чушките с охладения ориз. Поставете ги между нарязаното зеле и налейте гореща вода - да покрие чушките.

Завийте плътно с фолио и сложете ястието във фурната. Включете на 220 градуса и печете един час. Намалете на 180 градуса и печете още един час. Извадете ястието и прибавете карначетата.

Върнете във фурната за около 30 минути без фолио.

Рейтинг

5 12
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: