Телешки скалопини с лимонов сос
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Пържоли»Телешки скалопини с лимонов сос

Телешки скалопини с лимонов сос

ГАЛЯ ДУМАНОВАГАЛЯ ДУМАНОВА
Мастър Шеф
1849732264275
Телешки скалопини с лимонов сос
Снимка: ГАЛЯ ДУМАНОВА
1 / 3
18/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции4
"Направо се топи в устата, а ароматът е - вълшебен"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкото месо се нарязва на тънки пържоли и се овалва в брашното, в което сме смесили солта и черния пипер.

В дълбока тенджера се сгорещява олиото и пържолите се изпържват за по 3 минути от двете страни, изваждат се на кухненска хартия, за да попие излишната мазнина.

В останалото олио в тенджерата изсипете виното /за предпочитане е бяло вино/и варете 3-4 минути.

В хладка вода разтворете 2 с.л. брашно и бавно с непрекъснато бъркане добавете към виното, посолете.

Нарежете лимона на тънки шайби и ги пуснете във врящия сос заедно с пресования чесън за 2 минути.

Свалете от огъня и добавете ситно нарязания магданоз.

Телешките пържоли се поднасят в чиния и се заливат с топлия лимонов сос.

Телешките скалопини с лимонов сос са готови.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: