Пълнени домати с телешко месо

24/08/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър90510322
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 412
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Издълбайте почистените домати, като отрежете и запазите капачетата. Накълцайте ситно лука и го запържете в маслото. Добавете половината вътрешности на доматите, нарязани ситно. Оставете да се позапържат и да поизврат.

Дръпнете тигана от котлона и добавете ориза, нарязаното ситно месо, сол, черен и червен пипер на око и магданоза. Омесете сместа и напълнете с нея доматите.

Подреждайте ги в подмазнена тава и им сложете капачетата. Отстрани разпределете останалата вътрешност от доматите - предварително нарязана и овкусена със сол и малко пипер.

Сложете пълнените домати с телешко месо да се пекат и след като хванат загар, залейте ги с 1 ч.ч. кисело мляко, в което сте разбили яйцата. Запечете ястието още 10-тина минути в силна фурна.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар