Подобрена мусака
Malo bolja musaka

Подобрена мусака

Биляна ВладоваБиляна Владова
Иноватор
2061k3108004
31/10/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене50 мин.
Общо60 мин.
Порции5
"Има мусака, но и ма и подобрена мусака и занапред ще приготвяме само от нея"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се почиства от люспите и се нарязва на средно големи парченца. В дълбок тиган се налива съвсем малко олио и в него се запържва лукът.

Щом омекне се добавя и каймата. Разбърква се и се пържи докато каймата придобие златист цвят и стане на трохички.

Поръсва се с черен пипер и сол и отново се разбърква. Картофите се обелват и нарязват на кубчета.

Слагат се в леко намазнена тава и върху тях се поръсва настъргано или натрошено сирене. Най-отгоре се слага каймата. Всичко се полива с вода колкото да покрие картофите. Пече се в загрята на 220 градуса фурна, докато изври всичката вода.

След това в купа се разбиват яйцата и се добавят млякото и содата. Като содата е предварително изгасена в млякото.

С тази смес се заливат картофите и тавичката се връща във фурната за още 10- 12 минути. След това се изключва фурната.

Кашкавалът се настъргва и с него се поръсва мусаката. След това престоява отново във фурната, докато е още гореща, да се разтопи и леко зачерви кашкавалът.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: