Тиквено-доматена супа
gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем Супи»Доматена Супа»Тиквено-доматена супа

Тиквено-доматена супа

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
2k28k15k7k1
Тиквено-доматена супа
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 7
17/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции4
"Взимаме назаем от Средиземноморската кухня тази уханна постна супа и ви я предлагаме, защото сте ни приятели"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Почистете и обелете тиквата. Нарежете я на парченца и сварете в подсолена вода за 20-25 минути.

2. Потопете за малко доматите във вряща вода, обелете ги и пасирайте.

3. Накълцайте праза и лука на ситно и ги запържете в олиото до готовност. Добавете чесъна, настърган на фино ренде и налейте доматеното пюре с лъжица захар. Гответе около 10 минути на слаб до среден огън.

4. Пасирайте тиквата, заедно с бульончето от варенето и и подправете със сол, черен пипер, джинджифил и кимион.

Сипете тиквената смес при доматената и регулирайте гъстотата според вашия вкус - т.е. налейте водичка толкова колкото гъста или рядка предпочитате супата.

5. Варете още 10 минути под капак и отстранете от огъня.

6. Сервирайте доматената супа гореща, поръсена с прясно накълцан магданоз.

Тиквено-доматената супа е готова.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: