gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Плосък Хляб»Вкусна постна питка

Вкусна постна питка

Гергана  ГеоргиеваГергана Георгиева
Мастър Шеф
3742k8332k5
Вкусна постна питка
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 2
31/10/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Записвайте си, записвайте си, защото Бъдни вечер идва, а тогава знаете, че се приготвя постна питка"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и направете в средата кладенче. Сложете в него захарта, солта и олиото. Разтворете маята с малко хладка вода и я прибавете и нея.

Замесете тестото, като си наливате по мъничко хладка вода. Месете до получаване на хубаво, меко тесто.

Когато е готово го оставете за около един час да втаса.

След това поръсете върху плота брашно и отново го премесете. Оформете хлебчето и го сложете в намазана с олио и поръсена с брашно тавичка.

Оставете го да втаса още веднъж, за около 40 минути, след което го набоцкайте с вилица, за да не се пука при печене.

Сложете хлебчето в загрята фурна и го печете на 180 градуса. Когато се зачерви го покрийте с алуминиево фолио.

Печете около 45 минути. Извадете готовото хлебче, завийте го в кърпа и го оставете да отдъхне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: