Сарми с млечна заливка в гювеч
Sarme sa mlečnim prelivom u đuvečari
gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Сарми с млечна заливка в гювеч

Сарми с млечна заливка в гювеч

ГАЛЯ ДУМАНОВАГАЛЯ ДУМАНОВА
Мастър Шеф
2181k2901k6
Сарми с млечна заливка в гювеч
Снимка: ГАЛЯ ДУМАНОВА
1 / 2
31/10/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
10
"По соса ще ги познаете - само нашите сарми са толкова вкусни"

Необходими Продукти

  • лозови листа - 1 буркан консервирани
  • ориз - 200 г
  • доматено пюре - 4 с.л.
  • лук - 1 глава
  • праз - 1 стрък
  • олио - 100 мл
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол
  • магданоз
  • вода
  • За заливката
  • кисело мляко - 200 г
  • майонеза - 100 г
  • чесън - 5 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Двата вида лук се нарязват на ситно, задушават се в загрятото олио и се прибавя оризът и водата. Когато оризът поеме водата се добавят подправките.

Във всеки лист лозово листо с лъжица се слага от оризовата смес, краищата на листата се подгъват, така че поне 1 см от листата да бъде подвит.

Получените сармички се редят в гювеч, на които сме покрили дъното с лозови листа. След като всички сарми са наредени доливаме вода и 2 с.л олио.

Гювечът с лозовите сарми се поставя в студена фурна и се загрява на 200 градуса. Пече се 40 минути.

След като извадим гювеча от фурната трябва да направим заливката, а тя е като смесим киселото мляко и майонезата с пресования чесън и да залеем вече готовите лозови сарми.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
50
41
31
20
10
Дай твоята оценка: