gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Яхния»Постна яхния с грах, моркови и картофи

Постна яхния с грах, моркови и картофи

Постна яхния с грах, моркови и картофи
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 4
01/11/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Толкова вкусна постна яхнийка, че сериозно се замисляме дали да не станем за малко вегетарианци"

Необходими Продукти

  • олио - 1 к.ч.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 - 3 бр.
  • картофи - 3 - 4 средно големи
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • домати - 2 бр.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • вода - 2.5 ч.ч гореща
  • грах - 300 - 400 г замразен
  • сол
  • черен пипер
  • брашно - 1 с.л. разтворено в малко вода
  • магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме морковите и ги нарязваме на колелца, а картофите белим и нарязваме на кубчета. В подходящ съд на котлона загряваме олиото и задушаваме лука, картофите и морковите.

Периодично разбъркваме за около 5 минути. Посоляваме и поръсваме с червен пипер. Добавяме доматите, чесъна и черния пипер.

Задушаването продължава още около 5 минути, като разбъркваме от време на време. След това добавяме граха. Всичко това заливаме с гореща вода и оставяме да къкри за около 30 минути.

Ако е останала много течност, сгъстяваме яхнията, като добавяме брашно, размито с малко студена вода.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: