Варено жито с пчелен прашец
Kuvana pšenica sa pčelinjim polenom
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Варено жито с пчелен прашец

Варено жито с пчелен прашец

Албена АтанасоваАлбена Атанасова
Иноватор
1244635604874
Варено жито с пчелен прашец
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 4
02/11/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Хем вкусно, хем полезно - що е то?"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Житото се измива и слага в тенджера да заври. Водата, която добавяте, нека да бъде в съотношение приблизително едно към четири.

Варете на котлона около половин час. След това свалете съда, в който е житото, и го увийте в алуминиево фолио и хавлия. Оставете да престои така поне 10 часа.

След това прецедете житото, за да отстраните водата. Сложете го в голяма купа и смесете с канелата, ванилията, захарта и пчелния прашец.

Измийте лимона и настържете кората му. Прибавете към житото и накапете сока от половината лимон. Накрая настържете обикновените бисквити и поръсете със смлените орехи.

Разбъркайте добре, оформете и накрая поръсете с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: