Шкембе с кладница

Шкембе с кладница
Снимка: Пламена Иванова Екимова
1 / 5
03/11/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Шкембе чорба с кладница без шкембе? Напълно възможно и мнооого вкусно"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се измиват добре и се нарязват на дребно. В тенджера се разтапя маслото и се добавят нарязаните гъби.

Оставят се на котлона да омекнат и да си пуснат водата, като от време на време се разбъркват. През това време в друга тенджера сваряваме прясно мляко.

Когато гъбите са готови (след 15-20 минути) ги овкусяваме със сол и добавяме 1 ч.ч. вода. Към тях сипваме и прясното мляко.

Супата се подправя с предварително разбъркан в малко разтопено масло червен пипер и 3-4 скилидки чесън. Оставя се още 5 минути на котлона и след това вашата гъбена супа тип шкембе с кладница е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: