Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Туршия Дунавска салата

Туршия Дунавска салата

Туршия Дунавска салата
Снимка: Цвети Хаджипеткова
1 / 2
04/11/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
120 мин.
Порции
8
"За всяка домашна ракийка ще е въпрос на чест да бъде поднесена с такава салатка"

Необходими Продукти

  • Продукти
  • камби - 1. 5 кг
  • зеле - 3 кг
  • моркови - 1. 5 кг
  • корнишони - 1. 5 кг
  • целина - 2 - 3 връзки (листа) нарязани
  • Марината
  • оцет - 500 мл
  • олио - 250 мл
  • сол - 200 г
  • захар - 400 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленчуците и целината се нарязват на дребно (може да се настържат и на едрото ренде) и се смесват хубаво.

Продуктите за маринатата се смесват и се слага да заври. Веднага се заливат зеленчуците и се оставят така да престоят 24 часа, като от време на време се разбъркват.

Маринатата се отцежда и зеленчуците се напълват в буркани като се натъпкват, но не много силно.

Маринатата се кипва отново и след като изстине се заливат бурканите. Затварят се и се стерилизират до момента на завиране.

Бурканите се вадят и се обръщат с капачките надолу докато изстинат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: