gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Яхния»Постна селска картофена яхния

Постна селска картофена яхния

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
8258k2k6k8
Постна селска картофена яхния
Снимка: Албена Асенова
1 / 5
04/11/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Само на село знаят как да направят и най-обикновената картофена яхния по-вкусна от печено месце"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се обелва и заедно с почистения морков се нарязва на дребно. Слагат се в тенджера с малко олио и вода да се задушат.

След като омекнат се прибавя чушката и задушаването продължава. Идва ред на обелените и нарязани на едро картофи. Всичко се разбърква.

След като се задушат картофите се прибавят доматите, които предварително сме нарязали на дребно или смлели.

Добавя се сол на вкус, червен и черен пипер, и малко сух джоджен. Долива се вода и ястието се оставя на умерен котлон до сваряването на картофите.

Малко преди готовност се прибавя размито с вода една супена лъжица брашно. След като се махне яхнията от котлона, се поръсва с пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка: