Постен пататник с фини кори

04/11/2017
ГАЛЯ ДУМАНОВА
отГАЛЯ ДУМАНОВАГотвач1779262
"Хапвайте вкусно и по време на пости - не пропускайте да опитате нашия постен пататник с фини кори "
Приготвяне30 мин.
Готвене70 мин.
Общо100 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 148
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите, лукът и морковът се изчистват и се настъргват на ситно ренде. Зеленчуците се объркват с подправките и се оставят да престоят поне 10 минути.

През това време загряваме фурната на 180 градуса и застиламе тавичка с хартия за печене.

В тавата редим 3 листа от корите, като всяка от тях намазваме с олио и върху тях равномерно разпределяме половината от зеленчуците, пак слагаме 3 листа кори намазани с олио и останалата част от зеленчуците.

Пататникът се завива с последните 3 листа кори намазани с олио и се пече 30 минути до златист цвят.

Преди печене аз го нарязвам на парчета. Когато го извадим от печката трябва да го завием с кърпа за 10-15 минути, за да омекне преди да се консумира.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар