gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Замразяване на карфиол

Замразяване на карфиол

Borislava DimitrovaBorislava Dimitrova
Помощник Готвач
1424232515151
Замразяване на карфиол
Снимка: Borislava Dimitrova
1 / 3
04/11/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
10 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • карфиол - 1 глава
  • вода
  • морска сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме карфиола. Накъсваме го на розички.

Слагаме водата да заври на котлон. Прибавяме 2 лъжици морска сол. Приготвяме и друга купа със студена вода.

В тенджерата слагаме от карфиола. Като заври засичаме 4 минути. След това го вадим с решетъчна лъжица и потапяме в студената вода. Така спираме варенето.

След като изстине го вадим и отцеждаме.

След това слагаме в торбички и замразяваме. Така приготвения карфиол ползваме до 9 месеца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: