gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Постни сарми с кисело зеле, гъби и праз

Постни сарми с кисело зеле, гъби и праз

04/11/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете ориза от предната вечер. Вземете листата и махнете дебелата жилка. Нарежете лука на ситно. Сложете го в тигат с нагорещената мазнина и го задушете.

Морковът се настъргва и се прибавя. Гъбите се нарязват на кубчета и също се прибавят. Оризът се измива и се прибавя, за да се запържи. Добавят се сушен босилек, черен пипер, сол, намачкания чесън и 1 ч.ч. вода.

Жилките на зелето също се нарязват на ситно и се добавят. Когато оризът уври се завиват сармите. Слагат се в тенджера с 2 ч.ч. вода и се захлупват с чиния. Слагат се на слаб огън да поврат 40 минути.

Правя ги всяка година на Бъдни вечер. Изпитана и много вкусна гозба.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: