Солени бисквити с чедър, маслини и рикота
Slani keksići sa čedar sirom, maslinama i rikotomSavory Biscuits with Cheddar, Olives and Ricotta
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Бисквити»Солени бисквити с чедър, маслини и рикота

Солени бисквити с чедър, маслини и рикота

Солени бисквити с чедър, маслини и рикота
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 5
21/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
11
"Изискано, стилно и супер вкусно - така обичаме да готвим ние"

Необходими Продукти

  • масло - 50 г меко
  • брашно - 110 г
  • маслини - 50 г черни (нарязани)
  • рикота - 1 - 2 с.л.
  • чедър - 150 г (оранжев) настърган
  • сол - щипка
  • черен пипер
  • риган - щипка (по желание)
  • орехи - за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа смесете всички продукти и замесете тесто.

Направете с ръце форма на руло. Завийте в стреч фолио и оставете във фризера за 15 минути.

Извадете и нарежете на колелца. Върху всяко парче сложете по едно орехче.

Подредете в тавичка застлана с хартия и печете солените бисквити за 15-20 минути в предварително загрята фурна на 170 градуса.

Солените бисквити с чедър, маслини и рикота са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: